Enginar Tohumu
Geleneksel yeşil baş enginar tohumu. Enginar çok yıllık bir sebzedir. Bulunduğu yerde 8-10 yıl kalarak ürün vermeye devam eder. Bitki yaprak koltuklarından 2-5 adet yan dal oluşturabilir. Ana gövde ve yan dallar bir çiçek tablası ile son bulur. Bir enginar ocağından 10-15 adet ayrı gövde oluşabilir. Ancak kalite ve verim yükseltilebilmesi için bunlardan 2-3 adedinin gelişmesine izin verilir.
Tohumla üretimde genellikle önce fidelerin yetiştirilmesi gerekir. Bunun için tohumlar, Mart-Nisan aylarında genelde toprak harcı dolu saksı veya tüplere ekilir. Her saksıya 2-3 adet tohum ekmek yeterlidir. Doğrudan bahçe toprağına ekimlerde her ocağa 2-3 tohum ekilir ve çimlenmenin ardından seyreltme yapılır. Seyreltmede sökeceğiniz fideleri ayrı bir yere taşıyabilirsiniz. Çimlenme toprak ısındıktan sonra gerçekleşir ve çimlenme gerçekleşene dek toprak nemli tutulmalıdır.

Arıcılık
Tohum Çeşitleri
Yem Bitkileri
Gübre Çeşitleri
Fide Çeşitleri
Haşere Mücadelesi
Tarımsal Ekipmanlar
Çiftlik Ekipmanları
Sulama Sistemleri
Bal Polen Propolis Arı Sütü
Organik Ürünler






